Waterhuis

001VoorgevelGECIn het beschermde dorpsgezicht van Broek in Waterland is op het achtererf van rijksmonument ‘De kleine Walvis’ een voormalige koeienstal herbouwd en ingericht als gastenverblijf voor twee personen. Het vrijstaande huisje heeft een terras aan het water.

 

De zwarte, gepotdekselde gevels en de balkenconstructie herinneren aan de oorspronkelijke functie. De betimmering, de plavuizen, de sierlijke trap en het decoratieve schilderwerk borduren voort op de Waterlandse traditie om in tijden van voorspoed de houten huizen te versieren. Tijdloos design en eenentwintigste-eeuws comfort zijn hiermee in vanzelfsprekende harmonie. In alle weersomstandigheden zorgt de vloerverwarming voor een behaaglijk binnenklimaat.

Volgens de Amerikaanse reisorganisatie Condé Nast Traveler behoort de De kleine Walvis tot ‘The coolest design B&B’s in The Netherlands’.

 

Indeling

004WaterkantMaxDe woonkamer is ingericht met een eethoek en een zithoek. In de vaste kasten kunt u uw kleding en koffers kwijt. Een gietijzeren trap leidt naar het knusse slaapvertrek op de verdieping. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel, wc en bidet. De keuken met aanrecht en koelkast is uitgerust met servies, bestek en apparatuur zoals een Nespresso-apparaat, melkschuimer, waterkoker, broodrooster en kookplaatje. ’s Morgens tussen acht en tien – afhankelijk van uw wensen – staat hier het uitgebreide ontbijt op een dienblad klaar.